Tha stall

Hej hej , sitter här med världens huvud värk och fryser så orkar inte skriva så mkt. Men om jag känner mig själv lär de flyta på och bli ett lika långt som de brukar xD

Men först va de ju skola , suck . Men de gick ganska fort ändå . Måndagar är ändå en av dom bästa skol dagarna .
Efter skolan gjorde jag lite läxa innan jag åt plättar och sen åkte till stallet.

Red lektion på Sture och använda graman som jag sagt tidigare.
Men hade de inte under magen utan på sidan ist. JAg själv tycker va va bättre. Visst han gick inte riktigt lika fint osm han gör om jag har den under magen men istället får jag jobba mycket mer för att behålla honom i formen som gramanen ger honom.
Vi körde mycket tempo växlingar och de va jätte jobbigt sa Sture xd
Hans galoppfattningar va jätte bra , vet itne om jag sagt de men han är ganska seg gällande att fatta galopp men i dag gick de direkt alla gånger. När vi fattade galopp från skritt så fick jag bara trycka 2 ggr, jag hade alltså kvar fötterna i samma position men tröck 2 ggr , aa ni fattar xD
 I slutet körde vi samlad galopp på kortsidorna  och ökad galopp på långsidorna , och Sture verkligen älsakr att få öka galoppen och race:a genom ridhuset , de känns verkligen på honom hur lyckan stiger i honom !
Juste vi körde även skänkelvikning i dag och som vanligt gick de super duper dunder bra !!!! :D


Ett världskrig i mitt huvud...

Åter igen gick dagen planer i kras... blir som ett världskrig i huvudet när de hände men är väl bara att vänja sig för de lär ju fortsätta , men 2 dagar i raken känns inte riktigt okey men men.

Dagen i dag skulle ju vart först titta huset sen stallet men dom hade visst ändrat tiden från 15 till 1 och de hade jag missat.
Så när Maria sa de fick jag lite panik eftersom jag skulle fixa fikan men eftersom Denice har lott pengar till US som jag inte fått än så fick hon skaffa fikat tills i dag ^^

Men min dag vart så här ist :
Kl 1 åka till Huset och kolla på de , tog även en fika med paret som bor där , dom är över 80 år och gubben är stört skön men värsta humorn ^^
Men huset va mkt fint , lite mindre inne än va jag trodde faktiskt men de kmr bli awsome iallafall :)

Va hemma vid ca halv 4 efter att ha vart på mammas jobb och hämtat mammas schema :)

Sen har de inte hänt nått mer , tagit ett bad , tittat på sol sidan och snart ska jag titta på Ponny akuten.

I morron är de skola igen :'( Snälla döda mig nån ? pallar den fan inte , den tar livet av en. den tar fan 13 år av ens liv :O Ne bajs på den !!!!!!!!


ser ni hur långt mitt hår ser ut att va eller? xD

jag och tänka ..

Hejj !
Hela min dag sprack i natt när jag inte kunde sova och kom på att de inte gick att åka på morgonen för de är ju lektioner mellan 9 och 12 och från 12 till 15 va de ju lixom cm-hoppning så de blev ingen ridning för mig i dag .
Jag som känner att jag verkligen måste jobba igenom Sture själv och på mitt sätt. När jag gjorde de sist så gick han ju lixom i form hela de passet så gott som.
Men nej nej. Och nästa lördag ska jag fira morfar så då kan jag inte heller :(
Känns inte okey!
Men vi har ju markarbete på måndag och då kör jag med graman , han lyssnar ju som sagt va mkt bättre då.

Men ist för att åka till stallet drog vi till Maxi och köpte garn och nålar och även lite nya böcker :D
de behövdes känner jag ^^ MEn måste bara läsa ut den jag håller på med. Juste borde börja läsa häst boken jag lovat er oxå, sorry!
Efter de åkte vi hem och åt lite smelor och så innan vi åkte in till Vadstena på middag hos ett par vänenr till familjen.
Då kanske ni tänker , hmm va bjöd dom på för gott då , jo dom bjöd inte på nått vi beställde pizza :D
Busade även lite med deras barn men den mesta tiden gick till att passa Wilmer för han ville hela tiden klättre i trappan -.-'

I morron ska jag titta på vårat hus för första gången ! :D
Efter de har vi även våran första "vi i stallet" kurs .

Fillah lyckas med allt ;)

Tjenare!
I dag har jag inte gjort så där jätte mkt , mest vart hemma och chillat och vart på ett möte.

Ja va kan man mer säga?
Vi åt tacos i dag . Under tiden vi hackade grönsaker kände jag hur jag började må mer och mer illa hur jag blev mer och mer var, och hur de började svartna framför ögonen så satte mig ner på en stol men de hjälpa inte så jag bestämde mig för att gå till balkongen och få friskluft men innan jag kom ut i hallen kände jag hur de höll på att komma upp så jag höll på att vända mot toan men gjorde inte de utan gick istället till balkongen ändå . Tror jag gjorde rätt val där för jag vart bättre efter att ha fått i mig lite friskluft ^^
Nu har även jag och mamma fått för oss att vi ska börja sticka och virka xD
Vi köpte en sån bok för typ 2 år sen men de har inte blivit nått av de så i morron funderar vi på att åka och köpa garn och nålar ^^
Har även lurat med mig famljen ut till stallet i morron så de blir att gå upp runt 8 och åka dit och så ska jag rida Sture och så ska även mamma och Adrian rida ^^ Får se om jag lyckas få upp pappa oxå ;)
Tänkte iallafall köra ett riktigt dressyrpass och öva galoppbyten och lite galopp och verkligen försöka få ner honom i form !



bebis <3

Tha new horse

Här kommer bilden på den nya hästen i stallet , dock väldigt dålig .
Min kamera tkr inte om att fota i vårat stall ^^


Knatte ridning och prov

Tjenixen ;)

I dag har jag vart i stallet , känns som de va en eveighet sen men de va ju bara i måndags? 3 dagar sen , inte så mkt egentligen.
Men i dag hade vi knatteridning. Kom ca 6 st , kan bero på de kalla vädret ? Vi ska iallafall prova igen i april då de är varmare ute :)
Men jag ledde iallafall Sture , han är så himla snäll när de gäller nybörjare, handikappade, osäkra , aa han är alltid säker och gör aldrig nått :)
På ryggen fick han den längsta tjejen då han är störst. Men stackars liten hade glömt sina vantar i bilen och så hade hon ingen tjock jacka och bara ett par ridbyxor. Vi som "bor" ute i stallet vet ju att de behövs ett par lager för att man ska hålla sig varm ^^
Hon frös så hon skakade och sen började hon gråta för att de gjorde så ont så då fick hon ta mina vantar ( hennes mamma erbjöd henne sina men hon ville inte) . Men de blev inte bättre och hon fortsatte och gråta så de slutade med att hon hoppade av lite tidigare, de är synd när de blir så här , dom har ju lixom betalat och hon har ridit förut så hon tkr ju de är kul och så men vi får hoppas dom hittar tbx i april igen.
Maria höll i lektionen men vi hann bara göra ca 1/3 av de som va tänkt men de är chill ^^
Efter knatte ridningen kommer Pernilla in och frågar om jag är redo för Gröna kortet provet xD
Jag bara " hehe nae?" hahah xD
Men med tanke på att man får använda boken och så så gjorde jag de iallafall och hoppas på att jag blir godkänd :)


-

I am afraid, I dare not sleep, afraid to wake up and realize that they are not va a dream, that the only va pure sowing. A pure nightmare in real life.
One thing you do not want to happen. One thing that makes you feel that you lost the most precious thing you have.
It only knows how the heart is drawn together, and the next stops beating.



De är precis som att vi glider isär så där !

Fillah Hissar och Dissar !



De här täcket tycker jag va grymt fult , lixom rosa , nae och de gula va inte direkt bättre de ^^

Fillah Hissar och Dissar !




Stor hiss eller va säger ni?

En barbackagjord i läder!
Perfekt om man tex inte har råd med en sadel , hästen har skav efter sadeln eller om man bara har ur dålig balans utan sadel ^^
Jag tycker de är en bra uppfining , jag skulle lätt kunnat inskaffa mig en sån om jag hade en egen häst de är ju as smart ju !

Jag hissar denna produkt helt klart !

Posetivt tänkande

Att tänka posetivt är en stor del av ridningen . Känner själv att jag måste bli mkt bättre på de .
Jag fokuserar mest på de negativa istället för att se de bra.
Egentligen borde man alltid säga en posetiv sak efter man sagt en negativ och hela tiden jämna ut de, för de kan ju inte bara gå dåligt right?


Känner mig duktig .. hade tänkt mig ett lagom långt och bra inlägg om posetivt tänkande men de gick ju som de gick ? har även försökt söka på de men de gav inga bra resultat de heller -.-'
De sög ju MEN jag fick ju till lite text iallafall ^^

allting går upp och ner

Hej!
Jag va helt slut i går när jag kom hem så orkade inte starta datorn.

Första dagen på sportlovet började jag med att gå upp kl 7 för att åka till stallet och ha sportlovs kul med barnen.
Så vi mockade ströade gjorde höpåsar sopade och allt som man brukar göra när man fixar stallet.
Sen tog vi in alla unghästar och barnen gick och hämtade hästarna dom skulle få rida. Jag och Jenny fick uppdraget att rida 2 av unghästarna . Jag red Bella som är en 3-åring och Jenny Sickan som är typ 4? Han är inte våran utan bara här på inridning :)
Och våran nya praktikant höll lektionen för oss. För barnen va de en jätte tråkig och kort lektion men för mig och jenny som red unghästar va de en perfekt och lätt lektion !
Lektionen va kanske på en max 30 minuter och ganska mkt skritt och lagom mycket trav , både på fyrkantspåret och på volt. Sen skulle vi försöka galoppera på fyrkantspåret en gång bara jag och jenny . De gick väl lite sådär för dom kan ju inte galoppfattningen än. Men jag fick upp bella 2 ggr , dock bara några språng men de är alltid något ! :D  En hel mysig ponny !
Efter ridningen va de slut på sportlovs kul men Jag och Jenny va kvar ett bra tag till för vi hade lektion på kvällen.

Red Sture som vanligt. Känner att han och jag bara går neråt nu i allt förutom i galoppen där bli han bara bättre och bättre och starkare och starkare!
Men i hade dressyr och då vill man ju gärna att hästan ska gå i form men icke sa nicke de ville inte Sture . Innan jag ens hade hoppat upp kände jag att de skulle bli en jobbig lektion och så rätt jag hade . Man märkte de på hela honom genom att bara leda honom .
Men vi kämpade på men mitt tålamod sprack och allt går ju bara sämre och sämre då.
Men hoppas på ett bättre pass på lördag och på måndag tänker jag köra med graman för då går han ALLTID bra och som jag vill .
Men måste faktiskt beröma honom för en sak , hans skänkelvikningar, vi får lika mkt beröm varje gång vi gör de och nu har vi även börjat få med bakdelen och fått in ytter bogen ! Skänkelvikningar är verkligen hans specialitet!

Men efter 13 timmar i stallet åkte jag äntligen hem !

Btw vi har fått en ny lektionshäst i stallet.
Han är bara hos oss på foder för ev senare köp.
Han är en 6 årig valack med namnet Valentin(o) starlight och har aldrig gått på ridskola förut.
Bild kommer !

Helg hos kusinerna!

Hellu!
Nu är jag hemma efter en helg hos mina kusiner och farmor och farfar.

Teatern i torsdags va bra , inhandlade även lite saker.

I fredags tog jag och Jonathan bussen till farmor och farfar. Hälsade på min akusiner , tittad epå let´s dance och åt mat sen åkte vi hem till farmor och farfar och sov.
I går åkte vi till våra kusiner vid halv 11 och vid 12 stack jag och faster ut till stallet och red.
Vi red 2 av hennes unghästar.
Jag red Molly på 5 år som enbart kan gå framåt stanna och svänga .
Men gud vilken rolig häst hon är att rida :D
Vi började lite på ridbanan sen stack vi ut på deras gärde. Där galopperade vi lite . I början gick de jätte bra och hon va lugn och stabil och lyssnade jätte bra :)
Sen skulle vi galoppera hemåt. De började med ett backsprång , men de kändes knappt så vi fortsatte , strax efter kom yttligare 2 men de va fortfarande okej , jag satt kvar och hade kontrollen . Sen kom yttligare 3 styckna och nån stans där mitt i tappade jag stigbygeln så flög som bara sen men lyckades sitta kvar och stanna henne XD
Så vi provade att galoppera bortåt igen för att se om hon gjorde lika dant då . Vilket hon gjorde så vi avbröt galopp träningen där och körde lite mer trav istället ^^
Efter vi ridit Molly och Dolly så Skulle vi rida Spöket , min fasters hingst.
Och spöket är inriden på western sätt vilket betyder att man både styr och stannar på ett annat sätt = svåååååårt xD
Styra och de gick ju bra och så med tanke på att jag alltid styrt så när jag vart där och ridit . Sen kom vi till de där med stanna xD de va lika intressant varje gång xD Men man sak sätta sig ner luta sig bakåt och ta fram fötterna xD Jag va själv så spänd eftersom jag knappt fick stopp på honom så de gick inte så bra , men efter ett tag gick de bra och klarade att hålla honom i form i både skritt och trav (Y)
På kvällen sen åkte vi in till Ulricehamn och åt pizza och gick på bio , kollade på Åsa-Nisse . Folk med dålig humor borde se den ^^

Och i natt så sov vi hos våra kusiner. Så vi 11 i dag stack vi ut och red . Vi hade planerat en uteritt ^^
Jag red Molly och Jeanette red Spöket.
Till en början så va hon väldigt tittig och ville inte riktigt lyssna på mig men de gick bra iallafall . Sen kom vi till en av gårdarna brevid så då stannade Vi och prata lite men de gick inte molly med på så hon försökte sticka hemåt typ 3 gånger sen va vi tvugna att gå så inget allvarligt skulle hända xD
Spöket har vart skadat så han får inte galopperas så vi höll oss till trav och travade lite inne i skogen och de va jätte mysigt och molly lyssnade verkligen på mig , varje takt minskning , varje ökning varje avsaktning och allt :D Hon är så rolig att rida för hon lyssnar verkligen och vill lära sig och får hon beröm över nått så gör hon gärna samma sak ett par gånger i rad för att visa att hon kan xD hon är så duktig ^^
MEn sen när vi va på väg hemåt så såg spöket någonting i skogen och blev liv rädd och jag vet inte riktigt vad han gjorde  såg bara hur han börajde snurra runt och typ aa xD Såg även hur jeanette började flyga av sen så va jag oxå åt andra hållet och försökte stanna en rädd Molly . Men de gick jätte bra , hon lyssnade nästan direkt och spöket va duktig och stannade kvar vid jeanette :)
Sen red vi hemåt :)
Så de vart en slön och underbar uteritt på en härlig häst :D

Nu ska jag snart lägga mig och tagga en hel dag i stallet i morron .
Blir hämtad vid halv 8 sen vid halv 9 börjar sportlovs kul och sen på kvällen är de lektion så är hemma vid halv 10 igen ^^

ha de bäst ^^

.

Ingen lust alls att blogga!
Men har vart i stallet i dag och gosat lite med Sture , har även frusit tårna av mig men de är chill .

I morron har jag sov morron till halv 11 , skööööööönt . Sen väntar en hel dag i linköping med först studiebesök sen fri tid i linköping till 6 då vi ska samlas för att sen gå på Teater! Ska bli rätt mysigt faktiskt :)
Men kommer inte hem förens vid 11 så tidigast 12 kmr jag var i säng och sen upp till skolan som börjar kl 8 dagen efter . Och efter skolan då så drar jag till min farmor och farfar över helgen så frånomed i dag kmr de inte bli något inlägg förens kanske söndag !

ha de bra !

Alla hjärtans dag

Hejj . Glad alla hjärtans dag på er .
Min dag har sugit rent ut sagt . Skolan va bajs !
Sen skulle jag till stallet och kom inte ut förens strax efter 6 och jag vill helst vara där innan 5 -.-'
Men Michelle va på besök (Y)
Sen hade vi hopp lektion , red Sture som vanligt .
Men när vi skulle gå in så fastnade dörren och vi fick bara upp den max 1 meter? Så vi fick ta av sadlarna och sen gå in med hästarna och sadla igen .
Sen skulle några pappor i stallet laga dörren och dom va jätte läskiga sa Sture med allt bankade och allt. Så han trippade lite på tårna och hoppade åt sidan och gjorde allt för att inte gå nära vilket jag fick dampet på . I sluten av lektionen gick de äntligen att gå förbi där utan och hoppa in innanför spåret.
Men vi vart ju sena så allt vart bara stressat , knappt någon uppvärmning , inte bra med tanke på de kalla vädret.
Upptäckte även en ny sida av sture i dag .
Vi galopperade på C volten och hoppade över ett hinder och sen skulle vi fortsätta goloppera till F , där skulle vi sakta av till trav och trava över trav bommar. Sture ville inte sakta av så jag fick ta tag hur mkt som helst för att han ens skulle märka mig . Han lyssnade inte alls på mig under hela lektionen , han va typ uppskärad efter allt bankande och allt vilket kändes vääääääääldigt tydligt .
Så lektionen i dag kort fattat , stressig , en häst som inte lyssnar , och allt gick bajs!

Men de är ju trots allt alla hjärtans dag så nått fint elelr nått liknande måste jag ju skriva.
Och som vanligt funkar inte mitt tänkande -.-



Älskar er , utan er vet jag inte va jag skulle göra . Ni är min luft , ni är min själ !
Lova att aldrig lämna mig för då kommer jag tina bort snabbare än en isbit smälter i solen! <3

underbara helg !

Hejj alla!

Nu är jag hemma efter en grymt underbar helg !
I lördags va de först teori från 9 till 17 ca. Sen hade vi ett fys pass xD Vi övade typ balans och muskler man måste träna när man rider , kan komma med lite ider ^^
Sen chillade vi en liiten stund framför melodi festivalen innan vi gick in i rummet och satte oss framför datorera . Efter en stund kom även Melina och Nathalie in :)

De slutade med att Jenny somnade i mitt knä . Efter jag Maria och Emelie hade bäddat sov Jenny fortfarande så jag och maria hade lite kul och fotade henne och massor xD



Aw hon är så söt när hon sovar :')

Och i dag va de ännu mer teori , även lite rollspel m.m. så dagen bjöd på mkt skratt xD

Kommer sakna ULK gänget som fan ,vi har haft riktigt kul tillsammans!

Men efter ULK drog jag jenny maria och emlie och åkte pulka i vallabacken :D
As kul !!!!!!! Blev lite blöt men de är okej ^^
Men vi kunde ju inte åka hema blöta så vi stalde oss på parkeringen och bytte om xD folks blickar asså x'D Men de är chill ^^




Maria våldgästar

heeej :)
Lånar fillahs blogg en liten stund!

Jag och Fillah startade våra bloggar samtidigt och skulle se vilken som blev bäst, tror jag vann hihi ;)
Min blogg HÄR :)

Tycker att ni måste bli bättre på att kommentera lillans blogg! :)

och fillah måste skriva mer om braiga mig för då kommer hennes blogg att explodera! :D





..

Buhu min statestik börjar sjunka igen :(
Kan ju bero på att jag itne bloggar lika mkt längre (a)
De ska bli ändring påt , eller jag vill de iallafall men jag har inte tid.

Men det nationella provet gick bra i dag , va as nöjd med min krönika så hoppas på de bästa nu :D

Sen har de inte hänt något mer i dag , tog mig ett bad och lite sånt.

Kmr btw inte bli någon bloggning i helgen tror jag . Ska på sista ungdomsledaskursen . Kanske tar med mig datorn får se :)

Ni får ta och komma med ider på va ni vill läsa om nu så jag vet va jag ska förbättra .
Vill ni ha mer hiss och diss ?
eller tips på övningar ?
tips på hur du kan lära känna din häst? osv.
Ta er tid att kommentera så vi får lite fart på bloggen nu !

Underbar dag :')

Tjaa !

Skola i dag , tråkigt som vanligt . Va även sista tema dagen så i morron börjar vanliga schemat igen + att i morron bitti skriver jag NA i SV -.-'
Efter lunch kom ja på att jag skulle till stallet och träffa Jenny coh Maria så va på as bra humör efter jag kom på de :D
Hade massor problem med att fixa skjuts dit så mitt sista hopp va Farmor , ville helst itne fråga henne då hon skjutsat ut mig väldigt mkt senaste tiden .

Så vid kvart i 5 va jag ute .
Hjälpte onsdags gruppen iordning med hästarna och följde med dom ut till ridhuset . Sen gick jag in i Stallet för Maria hade kommit :D Höll henne sällskap medans hon fixade med Pearl , lagom tills vi va klara kom Jenny .
HAlv 6 hade vi möte med Maggan . Diskuterade sissi lilja stipendiumet och sen någon mer sak + massa annat. Mitt i mötet hade jag och Jenny en liitet pennkrig men vi kom lindrigt undan båda 2 ^^
Sen tog vi och lagade lite mat , pratade med Emelies kille i telefon och bara skrattade hela tiden , dog nog flera gånger om ^^
En helt lyckad dag och jag bara älskar mina vänner :') <3


Möööria och hennes muscha !


Fråga inte ^^ Men jag älskar dom iallafall :D <3

Fillah Hissar och Dissar !




I dag hissar jag detta western träns .
Fatta va snygg Sture skulle vara i de !
Men de skulle ju bara användas till fotografering då men iallafall :)

Känner att de blir väldigt många hissar , men de är lättare att hissa än dissa xD

Ponny Akuten och chips !!

Tjena!
Har precis tittat på ponnyakuten på datorn och smaskat i mig massa chips (a)

För en stund sen va morfar här och firade mig . Dom bor inte i stan så vi träffas ju inte så ofta så de är därför han inte kommit förens nu :P
Gjorde även min försa tårta i dag *stolt*

För övrigt har jag bara ont i huve och vill lägga mig och sova men de fr vänta några timmar till ^^

Nu ska jag sätta mig och se om jag hittar någon hiss eller diss :)

bläääää

Jo men de gick ju jätte bra med de här med fler inlägg i dag -.-' blir så trött på mig själv.

I dag va de skridskor i skolan = jag döööööööööör och ont i fötterna !

Sen åkte jag till stallet . Läste lite lite lite so .
Vi hade markarbete i dag på lektionen och de gick bajs .
Hade sätt fram emot att visa Maggan Jenny coh Maria hur fint han kan gå men allt gick bara fel . Han va inte sammarbets villig alls. Han lyssnade inte på skänklarna som han brukar , han stretade emot i munnen och gjorde allt för att slippa arbete och då blir jag så himla sur ( ja vet de är inte bra ) så allt gick bara sämre och sämre. Men hans galoppfattningar va hur bra som helst !! Första galoppen så gick han även dom första sprången i form och maggan gav mig massor med beröm . Men sen va de ju trav igen och lite så och så fort han fick en häst typ 5 meter framför sig så började han sluta lyssna på mig och ville springa efter rent ut sagt men efter ett par små utbrott ( som jag hoppas maggan inte hörde ) så började han skärpa till sig .
Fick även massor beröm över att min sits har blivit mkt mkt bättre. Jag har nämligen vart väldigt mkt framåt lutad då jag fick lära mig de , men Maggan verkar ha lyckats att få tbx mig och lärt mig rätt :D
Så man kan säga så här , skritten och traven va hemsk , galoppen va underbar och min sits va bra så hälften hälften kan man säga att passet va bra / dåligt .
NU är jag jätte trött , har ont i huve och i mitt finger. Och så är de skola i morron + sv nationella prov :'( kill me sombody?

P&J

Hejj :)

I dag va jag med Maria på pay&jump i Nyrk . Hon hoppade 1m 1,10. Magen slog en knut lite då och då men vi båda överlevde ^^
Efter de så lagade jag och Jenny Hamburgare och pommes i stallet innan insläppet :)
Och mitt i insläppet så kom Mamma och Pappa så jag hann inte hjälpa till färdigt vilket betyder att jag itne hann pussa på bästa Sture :( Men ska ju ut i morron och rida lektion :D
Man ser fram extra mkt mot lektionerna nu när man verkliegn känner utvecklingen mellan oss. Så i morron hoppas jag att jag kan visa upp för dom andra i gruppen att han kan gå fint i form i alla 3 gång arter *hoppas hoppas hoppas*.
För övrigt har dagen vart väldigt seg och jag har känt för att sova hela dagen så nu funderar jag faktiskt på att klättra ner under täcket och sätta på en film , de händer ju lixom inte för ofta :)

Så jag lär nog inte blogga mer i dag men i morron så ska jag försöka se om ajg lyckas få in några fler inlägg , hoppas ni står ut :)

Btw nästa gång de är Pay&jump i nyrk funderar jag faktiskt starkt på att åka dit med Sture :D

Vi hörs i morron !


Grymt charmig bild måste jag säga ^^


frisering på G

Hmm de börjar bli dax för klippning av hans hovskägg som nu släpar jätte mkt i marken , inte riktigt okey . Måste även rycka hans man lite för den börjar se förgävlig ut rent ut sagt xD


Så här fint va de när han kom och så ska de se ut snart igen :)


Så här såg de ut för typ en månad sen och nu är de ännu längre ^^
( där ser ni även hans gråa grimma xd)


Och så här se hans man ut typ ^^
har ingen bättre bild på manen och här försvinner den in i hans päls men what ever

lycka , ren lycka!

Hejj :D

Gud mitt ridpass i dag på Sture asså :')
Nu har ju läst tidigare om att han brukar gå typ några steg i form i traven dom sista typ 2 minutrarna. Men i dag gick han i form så gott som hela passet , i både skritt trav och GALOPP !!! kan ni tänka er , från att gå några steg i form till att gå i form i galoppen :') åhh gud va jag är lycklig :')
Tar dage från början iallafall.

Vaknade på fel sida och va allmänt sur , fick sen svårt att komma ut till stallet då pappa inte ville köra? men som tur va skulle åsa ut , vet inte hur många gånger hon räddat mitt liv !
Väl ute i stallet så regnade de massor och va snor halt , inte så kul.
Höll på att halka en miljons gånger på vägen till hagen och även i hagen påväg till sture och även på vägen tbx till stallet.
Och så va han jätte blöt :O de va inte så okey . Men stod och torka han lite men de hjälpte inte så bra så gav upp de och borstade honom bara .
Körde sen ett dressyr pass. Blev inte 30 min som jag sa (a) För när han väl gick i form ville jag ju behålla den så blev ganska mkt trav men körde även galopp i längre stunder som avslutning.
Körde en övning som Malin tipsat mig om och även en övning som vi gjorde i måndags på lektionen . Båda har med öppna och slutna att göra :)
Och de funkade ju verkligen kan man säga :)
Han lossnade direkt och efter aa max 10 min kanske så började han gå i form :') Men han gick i så låg form så jag försökte få upp honom men de förstörde bara så nästa gång ska han få gå i låg form så jag hittar stabeliseringen osv . Men hela passte kämpade vi med formen och han gick nästan i form hela tiden . De är såna här dagar man vill att Jenny och Maria ska va med och se att vi faktiskt kan . Och efter lite jobb i traven eller gasnka mkt jobb i traven provade vi en galopp och han behöll fomren och verkligen försökte och kämpade för att behålla den . Man kände i hela honom att han verkligen vill behålla den men han tkr de är jobbigt att galoppera så de blir ju jobbigt att arbeta på 2 saker samtidigt , han är kille u know xD ne skojja. Men när jag såg att han behöll formen även i galoppen blev jag så jävla glad och slutade arbeta för stunden pga glädjen utan att tänka påt och da sprak de . Men så fort jag tog tygeln ordentligt i handen igen och höll i mot eller va man ska säga så va han nere i formen igen :')
Asså ni som har suttit på en häst och kämpat med att få ner den i form förstår ju verkligen hur de känns men de här är 3 dubbel lycka eftersom han gick i form i alla 3 gångarter :')
Ne han gör mig bara stoltare och stoltare !! <3
Min lilla bebis !

Sen hade vi även årsmöte i dag vilket betydde fika !! :D xD






såna här awsome mobil bilder -.-
En blöt sture i stallgången !
Stures och min färg är ju grå men han har förstört hans gråa grimma i hagen så nu måset han ha en svart , inte riktigt okey ..


Försökte få en bild från ryggen men han ville inte riktigt stå still xD

Fillah Hissar och Dissar !




I dag hissar jag boken "rid i harmoni med hästen".
Har den hemma och har läst nästan halva boken , har itne haft tid att läsa mer.
Men de står as bra saker som hjälper dig både från häst ryggen och på marken och mycket mer .
Hade tänkt att skriva lite utdrag ut boken och ge er tips för som sagt den har hjälpt mig och den lär säkert hjälpa er oxå :D
Måste bara hitta tiden till att läsa den oxå men de kommer så håll utkik efter de :)

*stolt*

Hejj !
Super glad ! fått nytt rekord i besökare :') De stiger , hoppas bara att folket stannar kvar :)

I dag va jag på gymnasie besök först på platen på förmiddagen . Tittade närmare på VO (vård och omsorg) och BF (barn och fritid). Träffade även på Anna och kan inte säga annat än att du gjorde min dag x'D
Vi åt även mat där . Men shit vilken labyrint men de ska nog gå bra sen ändå :)
Sen åkte vi till Carlsund och där tittade jag på handelsprogrammet och lärlingsprogrammet. Hittade en intressant blandning faktiskt . Lärling med inrikting på handel så de blev mitt typ 4 val , för jag ahr även ansökt i dag till gymnasiet :D Men gud va svårt de va att få ihop 8 val men de gick :)

Och i dag har jag bara var hemma , ätit tacos och myst framför tvn.

I morron väntar de ett galopp pass med Sture. Men kommer nog bara köra ca 30 min för han lär bli väldigt trött eftersom hans galopp inte är hans starka sida och tänkte köra de ganska mkt faktiskt så han för upp kondisen lite :)
Är även årsmöte men får se om jag stannar kvar för ridhuset är bokat mellan 15-20 och mötet är 17 och jag måste ju lixom rida senast 2 och då blir de ja iallafall 2 timmars dö tid , men är Jenny och Maria där hela tiden så går de :D



Måste även säga att jag har denna bild i en fototram brevid min säng och jag blir lika glad varje gång jag ser den :')
Asså ser ni va snygg han är ?

Jenny gästbloggar

jaha jag har alltså krävt att få gästblogga här, mest för att jag känner att jag har tråkigt och inte orkar städa mitt rum så varför inte våldgästa Fillahfjongs blogg?
Hon berättade precis för mig att ni har frågat om bilder på sture och vet ni vad? Lucky you jag är precis rätt person för jag har antagligen fler bilder på Sture än någon annan hon känner.

Jag fotar nämligen jämt eller ja okey när jag är på humör så jag tänkte att varför inte, har jg bilder så visst ska ni få se dom :)

Jag kan ju även berätta att Sture är just den sortens häst jag längtat efter att få fotografera så bilderna kommer forsa in på den här bloggen nu när jag fått tillgång till lösen osv. Vänta bara tills våren då jag har planerat in en photoshoot med Fillah och Sture, vad det blir får ni vänta och se men jag har stora förhoppningar på den...
Ni hittar mig och mina bilder HÄR, hoppas ni gillade bilderna :)







// Jenny

Smält snö och lera ..

hello :)

I dag va jag bara på förmiddagen i skolan sen va jag på mitt sista möte troligen :)
Men hann iallafall med 2 nationella prov . Matte och svenska muntligt , de gick faktiskt bra . Dock va svenskan kl 8 på morronen så jag hade inte kommit igång en sa va inte så aktiv som jag viljat :( Men men hon sa att vi alla fick minst G.

Sen hade jag ju den tredje delen på grönt kort i dag . Vi pratade om förberedelser och sånt inför tävling .
Nästa gång missar jag tyvär för jag är på den sista ULK kursen . Och såklart missar jag de praktiskta och roliga och de som faktiskt är intressant att lära sig som typ lasta en häst hur man fixar en häst m.m.
Hann även med att mysa lite med Sture innan han skulle gå lektion. Nu har även snön börjat smälta vilket betyder lera lera och ännu mer lera .. Redan i dag så va hans hovskägg jätte skitigt  och då har de precis börjat smälta så jag ser verkligen fram emot mina månader som kommer nu (Y)



Fillah Hissar och Dissar !




I dag dissar jag detta schabrak !
Färgen är inte fin nånstans tyvär .
Men den finns i blått och de är därimot riktigt snyggt men den här färgen nae ! (N)

.

Tjenare !
Hann inte med någon skola idag , va på möte från kl 10 till halv 1 och så tar de en halv timme hem och sen äta och så slutar jag 2.
Och i morron är de äntligen de sista mötet troligen *over happy*:D

I dag har jag inte gjort nått alls , tänkte åka till stallet men jag somnade i soffan ist (a)
Men i morron ska jag ut dit på grönt kort kursen :)
Saknar min lilla sture faktiskt <3

Har verkligen ingenting att skreiva om så ska ta och leta upp en hiss / diss ^^

Back on track?

Hej tänkte bara berätta lite om dressyr lektionen i går :)
Har kört med graman 2 ggr men i går körde jag utan .
De gick bra faktiskt men han går inte riktigt i form vilket jag vill. Men dom sista 3-4 minutrarna börjar han gå i form några steg och sen blir han så där  " blääöee" typ och sen går han i form och så fortsätter de men vi gör framsteg ^^
Ja finns inte så mkt mer att säga om passet förutom att jag är riktigt nöjd över honom . Juste hans andra galopp va hur underbar som helst , han fick med sig bakbenen helt och de va som att galoppera på en riktig häst om ni förstår va jag menar ? :) Han har ju så mkt att bära så de blir ju lite tungt men de va hans bästa galopp hitlis :D

I söndags pratade jag och amria om att de va länge sen va hade en brottnings match i stallet men vi fick ta tbx dom orden i går när jenny kom och kletade typ bajs i mitt ansikte. De slutade med att Jag Jenny och Maria va fulla med hö och att jag inte hittade min mössa xD men vi hittade den till slut mha en fiklampa xD Ne de va kul men jag fick ett sår på knät efter jennys sko men de är okey ^^

Ska försöka blogga lite mer i morron :)
bye !

RSS 2.0