Cornetto

Hejj !
Hade ju Cornetto i dag . Vädret va as fint men visste inte riktigt om jag vågade chansa på att rida ut själv så jag började att känna på hur pigg hon va och så i paddocken , men där kändes hon typ halt . Så jag gick in i ridhuset och ptovade där eftersom de inte är de slätaste underlaget där ute. Men hon kändes fortfarande lite halt så bad Pierre kolla henne men de va inget så jag bestämde mig för att rida ut. Och de gick ju lite som de gick . HAr provt att rida ut själv en gång tidigare men de gick inte .
Men i dag kom vi iallafall förbi traktorn och de . Sen började hon göra piruetter för att vända sig hemåt. MEn jag bara skulle bort till Grabbhagen innan jag skulle vända. Men de tog lite tid för hon gick typ 3-5 steg sen gjorde hon en piruett och man va tvungen att börja om så hela tiden . Men till slut va vi framme vid hagen och där vände vi tillbaka. Asså vi kom inte ens utanför nyckelbys område. Visst vi va utanför stall planen och en bit till men vi kom inte långt. Så hoppas de finns nån på fredag som kan rida ut med mig .

wiiiiie :D

Sjukt stolt över gårdagens hopplektion :D
Jag hittade Starlights knappar och fick ner henne i form :D:D:D
Vi hoppade ca 70 !! :D
Dock vart de ett par vägringar , men jag satt kvar ! helt otroligt xD
En av gångerna så slog jag i hennes hals så pass hårt att jag nu har jätte ont i bröst korgen och att hosta eller nått liknande är inte ens att tänka på !
Men förutom vägringarna hon gjorde gick de helt awsome och jag är jätte stolt över henne :D
Lektionen innan vägrade hon lixom på ett hinder som låg på 50 och mig vägrade hon på ett som va typ 70 :)

Tänkte ta kort på henne i går men som vanligt faller de ur minnet xD

Får försöka komma ihåg de i morron då jag sak rida Cornetto :)


Stall jour + 2 hästar ridna :)

Hejj , va helt slut i går när jag kom hem så orkade inte blogga .

I går hade jag jouren.
div3 laget i ponny hade tävling så de va lite folk där när vi kom så Malin hade börjat mocka för att vi skulle slippa behöva känna oss i vägen när vi skulle mocka och sånt så hon mockade alla spilthästar åt oss :D
Så morronen började bra , de mesta iallafall (a)
Vid kvart över 8 var de mockat och strött över allt och alla hästar va ute , nytt rekord eller nått :)
Så vid halv 9 åt vi frukost som vi i vanliga fall brukar äta vid tidigast 10 eller nått sånt :)
Vid 11 drog jag Lollo och Henning ut på en uteritt :)
Jag bara , jag kan gå först för Sture är inte rädd för nått förutom i går då -.-'
Först ville han inte gå över en vatten pöl sen va de lite mer små saker som va läskiga.
När vi kommer till grusvägen så började vi trava och då fick henning rida före för varleta travar lite snabbare . När vi närmade oss brunnen bröt vi av för dom flesta hästana brukar bli rädda för den och de va precis va varleta vart. Hon gjorde världens skutt åt sidan coh lite sånt så Sture fick gå först och med lite tveksamhet kom vi förbi ^^
Vi travade till Kyrkan och där välde vi hemåt och galopperade till gården. På gården va de en kille på cykeln och hans pappa och när Varleta såg de vart hon jätte rädd och gjorde lika dant som vid brunnen och Sture fick gå först. Men då öppnade pappan upp en dörr och då vart sture rädd och började backa ut på åkern där de va typ is/snö och vägrade röra sig framåt utan backade bara och va typ livrädd xD men efter en stund kom vi förbi .
Sen travade vi lite till och sen även lite till Galopp.

När vi kom tillbaka släppte jag ut Sture i hagen och tog med mig Cornetto in :)
Red ett kort pass i ridhuset och körde lite galoppombyten och så .
Va över 3 månader sen jag red henne så de va jätte kul . MEn de bästa av allt var att jag hoppade upp tog tyglarna och vad gör hon ? jo hon går i form ! Jag försökte i flera månader att få henne i form utan framgång. Men nu har hon gått över och blivit privathäst och rids av Elena som rider henne hur bra som helst vilket verkligen kändes.
När hon gick på ridskolan va hon ganska lat osv men nu va de stor skillnad. Hon va hur pigg som hels nästan och vill galoppera hela tiden efter vi hade tagit första galoppen . Så hon gjorde nästan allt för att få galoppera xD
Och när vi väl galoppera gick de undan xD
Men kände att hon fick gasa på lite , de är ju ändå ganska kul :)
På onsdag ska jag och tanten ut och rida får se hur de går xD antagligen ganska fort eftersom hon inte har vart ute sen jag red ut på henne i december och då fick jag göra volter på fältet för att ha en chans att stanna henne xD så de lär väl bli intressant xD
PÅ torsdag ska hon och jag rida för Mia och Fredag blir de troligen en till uteritt :)




Cornetto :) <3

P.s kan ju även säga att Cornetto är min gamla sköt häst , sådär som Sture är för mig nu :)

F*cking stolt över mig själv :D

Hejj hejj !
Ni kommer ihåg den där gamla annonsen jag mejlade på?
I dag ville hon att jag skulle ringa henne under helgen så jag ringde henne i eftermiddags. Och jajg verkligen hatar hatar att prata i telefon så har gott och vart yber stolt över mig själv hela dagen :')
Hon berättade lite mer om hästarna och de visade sig att hon hade en 2-åring en 3-åring en 6-åring och en 19-åring.
Men 19-åringen behövde hon bara hjälp med någon enstaka gång någon gång i bland.
6-åringen va inriden men tydligen ganska tittig och spattig och så men hon ville ändå att jag skulle försöka rida den ibland :)
2 och 3-åringen är inte inridna eller något sånt utan dom tumkör hon och tricktränar med. En av dom kunde apport och hämtade spöt om man kastade iväg de , as gulligt + massa andra tricks.
Så främst ville hon ha hjälp med dom 2 minsta och typ gå promenader och tömköra och trickträna osv vilket jag fastnade ganska stort för :D
Hon ville även ha en kompis att rida ut med och lite sådär , jag tycker de lät underbart !
Dock finns de inget ridhus och tror inte de fanns paddock heller? men de fanns massa stora öppna åkrar och fina fält och massa ridvägar i skogen osv. Sjukt lockande.
Så nästa lördag ska jag åka dit och träffa alla hästar osv :D
Sjukt taggad !!! :D:D:D

I miss you already ♥

Mejl mejl mejl ^^

Fortfarande inte fått nått svar..
Men i går Mejlade jag på en annan , eller aa hon hade 3 hästar hon ville ha hjälp med xD
Efter jag mejlat ser jag att annonsen va sen december xD
Men i dag när jag kom hem från skolan hade jag fått svar.
Men då frågade hon om jag hade mopped elelr tillgång till skjuts för de finns ingen busshållplats i näheten. Och jag har ju moppe ^^
Så nu väntar jag på att hon ska mejla tillbaka igen :)
Men eftersom hon frågade om jag kunde ta mig dit så kan hon ju inte hittat nån som hjälper henne än ?
Håller återigen tummarna :)


Snygglich ! <3

flytt ^^

Om 1 månad och 7 dagar så ska vi ju flytta och i dag packades dom första lådorna. 5 lådor plus 3 sånna där hårda plastpåsar från maxi !
Känns att de är på gång nu , riktigt skönt :)

Har fortfarande inte fått något svar på mejlet jag skickade på den där medryttar hästan och nu va de 4 dagar sen jag skickade , men får bara hoppas att hon kanske bara inte kollar sin mejl så ofta eller nått. Går verkligen och är jätte spänd så önskar bara hon kunde svara , men den såm väntar på nått gott väntar aldrig för länge ^^

Kärlek

Innerst inne vet jag att de är dig jag vill ha men vet att de aldrig kommer bli så . Så vrf inte välja dig som jag vet jag kan få och har ett hjärta av guld istället för att gå runt att hoppas.
Men så ska du komma in i bilden och sabba allt..
Livet och kärleken är ett mysterie. Vissa säger " följ ditt hjärta" andra säger " gör de som blir bäst för dig " Men hur ska jag veta vilket man ska välja ? vilket som egentligen är bäst ?
Detta kommer väl alltid förbli ett mysterium utan lösning...

Vrf kan de inte bara finnas raka svar på allt ? Svar som någon säger och bestämmer åt en så man själv ska slippa tänka ..
Om de vara va 1800-tal igen då ens föräldrar bestämde. Fast de är ju inte riktigt bra heller för då kanske man måste leva i olycklig kärlek hela livet .. kanske ändå är bättre att ha de som de är i dag.


...........

Gick från att av på awsome humör till life sucks på nån sekund . Är de det som är nakdelen med av va tonåring eller ? De duger ganska hårt när de blir så men men ...

Resten av dagen har iallafall vart rätt chill . Åkte inte till stallet , träffade Jocke ist.

Finns inge mer att säga , hare bra ^^

Fillah hissar och dissar !




Sommar är awsome!!!



DISSSSSSSSSS!!! Enbart kallt och eländigt , Visst kand e va mysigt men nae ^^


Musik sucks

Hello !
Sitter i skolan och har tråkig musik . Men så tur är så är inte Benny här så vi jobbar med våra musik arbeten .
Tisdagar är sjukt sega ... både musik och gympa , kan de bli värre? :o
Jag har ingen bra inställning till skolan men den kanske blir bättre när jag  börjar på gymnasiet , kan ju alltid hoppas :)

Skulle vilja åka ut till stallet i dag men tror inte att jag gör de , måste lixom fixa skjuts och massa skit och de är jobbigt. Hoppas pappa får tid med min moppe snart.

Och så vill jag verkligen ha sommar ! galoppera över grus vägen känna vinden i ansiktet och se lyckan i Sture ! Ne sommar nu tack !!!

Rörigt inlägg men what ever ^^





Eftersom jag har tråkigt så får ni några vackra bilder på Sture !<3

Starlight ♥

Hejj !
Har egentligen inte tid att blogga men känner att jag verkligen behöver !!! :D:D
I dag har jag haft en sån där super awsome dag då jag vart på bra humör hela tiden och allt !
Tror även till Sofia och Maria märkte de XD Hjälpte sofia med Maten till Sudden och Bolta, höll henne sällskap , hjälpte henne bära osv. Och jag mockade Marias box och halmade ^^

Och sen till lektionen.
Som ni kanske märkt är jag en sån person som väldigt lätt ger upp , men i dag i dag gav jag inte upp utan jag hade kvar den glada minen och gjorde de bästa av situationen violket ledde till en roligare lektion och ett 2 problem som löstes !
1. Jag har lärt mig att inte ge upp!
2. Starlight gjorde så gott som vad jag bad henne om .

Men de va iallafall markarbete och jag hade starlight igen. Hon är så himla mysig att rida :D
Hon va framåt från de att jag hoppade upp till dess att jag hoppade av = jätte bra :D
Hon är ju inte van med att folk rider med sporar på henne så de blir en liten nackdel , hon lyssnar endast framåt på skänkeln och inte på vad jag ber henne göra. De va de som va dagens stora problem. Vi körde en slags hinderbana mellan hinderstöden sen skänkelvikning och trav över bommar och 15 m volt vid C.
Till en början va hon väldigt springig i skänkelvikningen som dom vart väldigt slarviga men de blev bara bättre och bättre ! Trava över bommar kan hon så de har jag inget speciellt att säga om .
Men sen slalomen , gud vilka problem vi hade . Hon är en häst som inte gör mer än hon behöver = genar-.-' Inte gener så hon inte går runt utan hon går så nära så man nästan välter dom och försöker man få henne in mot mitten mha skänkeln så ökade hon bara. Och så va de svårt att forma henne kring mid inre skänkel . Tror de kan ha och göra med att hon aldrig nästan rids igenom då hon bara går med yngre personer. Men efter mycket om och men började hon gå nästan där jag ville.
Maggan tycker de är jätte bra att jag rider henne nu för då får hon äntligen jobba och röra sig framåt istället för bakåt xD Hon går ju knappt framåt annars ^^
HAr säkert glömt nått jag skulle säga men men ^^

Nästa vecka ska jag hoppa henne , spännande spännande spännande ^^

Btw borde fixa bild på henne ^^

Heeest!!

Mejlade precis på en medryttar häst . Annonsen har vart uppe ett tag och har funderat på att skriva länge. MEn i dag frågade jag pappa lite om de va okey att mejla och kolla om jag hittade någon . OCh som vanligt är de vanliga svaret ja om du sköter skolan och sakerna här hemma. Så nu är mejlet skickat.
Så hoppas på att få ett vsar snart. Frågade nästan bara om Hon hittat någon än och vart stallet låg ungefär.

Känner att jag rider för lite och jag vill rida mer och känner att jag behöver de om jag ska kunna utvecklas snabbare. Så nu sitter jag och håller tummarna (Y)

Lördagens ridtur !

Hej hej !
HAr inte riktigt haft lusten att blogga , har lixom tappat lusten helt . Har inget att skriva om och jag och Sture utvecklas ju inte direkt.
Men red honom i går iallafall . Hade tänkt sätta upp ett hinder men eftersom de va många som övade på dressyren tills i dag så gick de inte.
Så körde lite dressyr själv. Hade ju inte planerat de så hade inget speciellt jag ville träna på förutom att få ner honom i formen men de går ju som alltid. Övade även lite på galoppombyten som han gör perfekt över hinder men inte gör alls utan ! Lite trött samt.

Jag ahr lixom kommit till de där stadiet då jag har tappat förtroendet och lusten och hoppet för oss. Ingenting går framåt , vi står helt stilla och han är inte den hästan jag vill rida. JAg vill rida en nett häst med motor där jag vet att vi kommer kunna tävla. Sture känns som vi knappt kommer kunna tävla , som maggan sa " med tanke på hans stora kropp så vet man aldrig hur mycket han orkar" Men vi kommer kunna tävla .... en dag.
Men Maria fick migh på lite bättre humör och fick upp mitt hopp lite. För henne och pearl tog de ganska lång tid innan de gick och då har hon ridit massa mer år än jag . Jag har lixom ridit 2 år och ändå kommit så här långt . Och så länge har jag ändå inte ridit Sture. Så riktigt än har jag inte gett upp hoppet. Ska köra lite mer med graman och få tillbaka den underbara känslan igen . (Allt detta är sagt av Maria fast jag sa de i ja form www.jumpingforlife.blogg.se )

De går inte alltid som man tänkt sig , tyvär

Hejj :)
Ridlektionen på starlight gick iknte riktig som jag tänkt mig :/
Jag hade hoppats på att få henne i form men lyckades jag med de? nae
Sen skulle vi göra framdelsvändningar. På sture håller jag i mot lite och nuddar med skänkeln så gör han en perfekt vändning . Mendans jag och starlight fick kämpa som den och lyckades inte göra en enda bra vändning.
Jag borde kanske hållt in hennes ytter boge mer men men.
Jag lyckades iallafall med en sak , få fart i henne! Hon rids ju av yngre folk som inte kräver så mkt och av handikappade och nybörjare osv som bara rider med ett spö men jag kommer med ett längre dressyr spö och sporrar . Så fort jag nuddade henne med skänkeln ökade hon som bara den och i galoppen så gick de undan . Vi kämpa lite faktiskt för att hålla ett lugnare tempo men de är kul att även tanten har lite krut kvar i kroppen :)

På Maggan verkade som att jag skulle ha henne nästa vecka oxå , de vore ganska bra för då kanske jag hittar hennes knappar lite bättre och får ner henne i form. De va faktiskt lite pinsamt att inte få ner henne i form men men . Har ju bara ridit på ridskola i lite mer än 2 år och ett av dom åren red jag hästar med snodd och övade inte ens på att få ner dom .
Och hur man får ner en häst i form på sätt sätt vet jag egentligen inte , har bara hört va Jenny och Maria säger och sen fått lite tips på övningar av Malin . Aja , jag utvecklas ju fortfarande mkt och kommer fortsätta göra de så snart så kommer säkert hästen jag sitter på gå i form :) Man kan ju alltid hoppas iallafall ^^

Stallet

Om en typ timma kommer Åsa och hämtar mig och så drar vi till stallet.
I dag är de Dressyrlektion på Starlight hoppas verkligen på de bästa !

uteritt

Nu kommer min helg :)
lördagen hade jag planerat varenda sekund nästan . Men så kommer jag till stallet och så va dom mer än en timme försenade på cm-hoppningen och då skulle inte jag hunnit rida i ridhuset så jag tog med mig sture ut på en ridtur :)
Trodde bara att de skulle gå att skritta hela vägen pga all lera som blivit nu när snön smält undan. Men så kommer jag ut på grus vägen och ser att bonden har kört där så de är ren grus väg och den va bara lite lerig på kanterna men i mitten så va de nästan tort eller va man ska säga så jag provade först att trava ochd e gick jätte bra , han halkade inte en enda gång :) Sen skulle vi gå förbi en brunn som va jäääääätte läskig tyckte Sture men han gick förbi den efter lite om och men :)
På vägen tbx provade jag att galoppera och de gick super bra :D förutom att han trampade i en pöl så jag fick lera i ansiktet xD
Sen när vi kom till skogen igen vända jag tbx och galopperade ner mot bonden igen och sen tbx till skogen, Sture tyckte de va jätte kul :D Jag oxå då men aa ^^

Och i går hade jag jouren , gjorde dom vanliga sakerna osv.
Frågade även maggan om jag fick skritta ut på Starlight för hon skule inte gå på kvällen och de fick jag. Starlight är stallets köttbulle XD
Jag trodde de skulle bli en seg uteritt men icke sa nicke . Hon försökte väna hemåt ett par gånger när vi precis kommmit utanför stallplanen men sen så gav hon upp lite xD
När vi kommer till grusvägen så tyckte starlight att de skulle va kul att trava så hon sket i mig och började trava och de tog ett tag för mig att få stopp på henne, i vanliga fall rör hon sig inte mer än hon behöver.
En bit ner på grusvägen är de som en sväng och efter den svängen så bestämde hon sig för att hon INTE skulle gå längre utan hon bara skulle hem så där stod vi och bråkade lite. Då kom de fram en sida av henne som jag inte sätt förut utan hon började göra bocksprångsaktiga saker och hoppade runt och stalde sig lite på bakbenen och försökte vända runt hemåt. Men när jag väl fick henne att stå still så vända vi hemåt . Och så fick hon för sig att trava igen och sket i mig totalt och jag fick kämpa för att få henne att skritta. När vi sen kom upp till skogen började hon hålla på lika dant igen och försölte typ sticka ut på åkern och ha sig. Ja de va iallafall en intressant ridtur kan man säga xD

towmorowt

Helt slut , berättar troligen om min häst helg med 2 uteritter i morron där den ena värre än den andra ^^

Hopplektion

Hej , hann inte blogga i går.
Hade hopp lektion som ni redan vet.

Vi hoppade bara kryss vilket är tråkigt.
Vi har lixom 3 som tävlar och jag håller på att träna upp sture men de är inte så lätt när man hoppar ca 30 cm på hopplektionerna som man har var 3 vecka -.-'
Men sture va iallafall väldigt framåt , de va så man fick hålla igen honom , men håller man igen honom så saktar han av , han är ganska känslig när de gäller att sakta ner .

Men vi hoppade så man va tvungen att byta galopp och så och som ni vet så har Sture svårt med de , fram tills hindrena kommer fram iallafall xD
Vid första kom vi jätte fel och jag hann inte förbereda honom för byte så de vart inte bra men nästa hinder sen så över drev jag lite men galoppombytet men de visade sig att han allt kunde byta galopp xD vi typ flög åt sidan för jag va så övertydlig xD
Men sen gick de bättre:)

Nästa vecka har vi dressyr och jag kände att jag ville ha nån annan eftersom han är ganska jobbig i Dressyren och ahr inte ridit någon annan på 3 månader. Så jag bad om att få starlight XD
En av våra d-ponnysar (tror de är d iallafall xD hon är ponny så mkt vet jag ^^) Ska bli spännande xD
har ridit henne en gång förut och de va en söndag när jag hoppade för pernilla när jag precis kom till nyckelby och då fick jag knappt över henne över hindrena XD hahahhaha xD
hoppas att de går bättre med sporrar och spö ^^ Men de ska bli intressant iallafall :)

Wish me luck!

helt fucked up !?

Hejj hejj , har inte vart i stallet på en vecka , känns inte okey :(
men känner att jag inte har tid :(
I dag skulle jag följt med jenny på tävling men eftersom jag vart sjuk i fredags och så så vågade jag inte.
Men i morron är de iallafall hopplektion , tagga galet!!
För övrigt färgade jag mitt hår i dag och de är helt fucked up !!!! måste vänta typ 2 veckor till sen provar jag nog en gång till...
Och jag ahr alltså färgat de rött. Fast de vart ju inte riktigt så , vid utväxten är jag typ orange nästan , sen är jag typ mörk mörk röd och längst ner nästan svart / mörk mörk brun :(
aja shit happens..

nothing to say

Har ingenting att blogga om i dag heller .
skulle egetnligen bloggat om min nya frisyr och hårfärg men inget av de blev av för mamma mådde illa ..
hoppas hon mår bättre i morron förmiddag och hinner färgat innan vi åker till morfar och firar honom .


.

Orkar inte blogga , livet skiter ner sig totalt just nu känner jag , bloggar troligen i morron !

RSS 2.0